MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin yeni iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin, olayı organize ettiği belirtilen FETÖ’nün “sivil imamlarının” da aralarında bulunduğu 55 şüpheli hakkında yeni bir iddianame hazırladı.

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin yeni iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin, olayı organize ettiği belirtilen FETÖ’nün “sivil imamlarının” da aralarında bulunduğu 55 şüpheli hakkında yeni bir iddianame hazırladı. 

Görüşme içerikleri ABD Başkonsuluğuna soruldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, iddianamade, MİT TIR’larının durdurulmasının ardından şüpheli “imam”ların ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğuyla telefon görüşmesi yaptıklarına dair tespitlerin olduğunu belirterek, bu görüşme içeriklerini ABD Başkonsolosluğuna sorduklarını belirtti.

“Talimat Gülen tarafından verildi”

Fidan, FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan örgütün üst düzey yöneticisi konumundaki bir tanığın, “MİT tırlarının durdurulması, görüntüsünün alınması ve ifşa edilmesi talimatının kendisine Pensilvanya’da örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiğini” anlattığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X