MİT ve Dışişleri Müsteşarı Bağdat’a gidecek

Başbakan Davutoğlu, IKBY Başkanı Mesut Barzani’yi kabul ettiği görüşme sonrası, MİT ve Dışişleri müsteşarının bugün Bağdat’a gideceğini açıkladı.

MİT ve Dışişleri Müsteşarı Bağdat’a gidecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. 

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, “Irak’taki mevcudiyetimiz bu bölgenin istikrarını temin etmek içindir. Çünkü DAEŞ ile komşu olmak istemiyoruz. DAEŞ ile komşu olmamak için de Erbil’in güçlü olması lazım. Bunun için her türlü desteği hem Irak hem de Irak Kürdistan bölgesine vereceğiz. Irak’taki askeri varlığımız istikrarı temin etmek için” dedi. 

Davutoğlu, IKBY Başkanı Mesut Barzani’yi tartışmalı bir dönemde ağırlamanın herkes için bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade ederek, bugün de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Bağdat’a gideceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X