Mitsubishi itiraf etti: ’25 yıldır kandırıyoruz’

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi Motors, 1991 yılından bu yana yakıt testinde manipülasyon yaptığını kabul etti.

Mitsubishi itiraf etti: ’25 yıldır kandırıyoruz’

Mitsubishi Motors Başkanı Tetsuro Aikawa, soruşturmanın devam ettiğini ve bundan başka usulsüzlüklerin de bulunabileceğini bildirdi. ”Konu ile ilgili olarak bütün resim hakkında bilgimiz yok ve birtakım bulgular elde etme sürecindeyiz. Bu konu hakkında büyük sorumluluk hissediyorum” ifadelerini kullanan Aikawa, işçilerin yakıt testinde niye hileye başvurdukları konusunda bir bilgisi olmadığını kaydetti.

Mitsubishi Motors Başkan Yardımcısı Ryugo Nakao ise yakıt testinde manipülasyona sebep olan bu yöntemi 1991 yılından beri Japonya’da kullanıldıklarını ancak bundan etkilenen araç sayısının henüz bilinmediğini belirtti.

Şirket, 15 yıl önce araçlardaki problemlerin sistematik şekilde gizlendiğine yönelik bir skandala karışmış, bu skandaldan sonra dürüst olacağına dair söz vermişti. Japonya Ulaştırma Bakanlığı açıklamasında ise soruşturmanın sonucuna dair belirsizliklerden dolayı cezanın ne olabileceği konusunda netlik olmadığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X