MOBESE’ye yeni görev

Kentteki kameralar bundan böyle kasksız motosiklete binenler, hatalı şerit değiştirenler ile plakasız gezenleri de kaydediyor.

MOBESE’ye yeni görev

OKTAY KAYALAR

Kent trafiği ve güvenliğini 24 saat boyunca izleyen MOBESE kameralarına yeni görev geldi. Kameralar daha önce kırmızı ışık ihlali ile hız sınırını aşanları tespit ediyordu. Ancak bundan böyle kentte kasksız motosiklet kullanan, hatalı şerit değiştiren ve plakalarını ön veya arka camda taşıyan sürücüler de kameralar tarafından tespit edilerek ceza yazılıyor.

Yeni uygulamayla birlikte yılbaşından bu güne kadar kameraların motosiklete kasksız bindiklerini tespit ettiği 78 kişi ile, hatalı şerit değiştiren 473 sürücü ve plakasını araç camında taşıyan 485 sürücünün adresine ceza tutanakları gönderildi. Ayrıca MOBESE yılbaşından bu güne kadar kırmızı ışık ihlali yapan 31 bin 761 ile hız sınırını aşan 28 bin 738 sürücüyü de cezalandırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X