Mobilya sektörü rotayı Çin’e çevirdi

Geçen yılı yüzde 12 büyümeyle 3,5 milyar dolar ihracatla kapatan ve 2020 yılı için 4,5 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan mobilya sektörü, Çin’i radarına aldı.

Mobilya sektörü rotayı Çin’e çevirdi

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Nuri Gürcan, hedef pazarlarının Çin olduğunu söyledi. Şu anda Çin’e 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Gürcan, ‘’Son 3 yıldır Şanghay bölgesinde düzenlenen fuarlara katılarak Türk mobilyasının Çin’e ulaşmasında önemli bir yol haritası çizdik ve Çin pazarında yüzde 100’e yakın bir büyüme kaydettik” dedi. Çin’de kişi başına milli gelirin artmasına paralel şekilde lüks tüketimin de artış gösterdiğini kaydeden Gürcan, dünyanın en büyük mobilya ihracatçısına zanaatkar yönü yüksek mobilyalar gönderdiklerinin altını çizdi. Mağazalar da dahil edildiğinde iç pazarda 65 bin iş yerinin bulunduğunu dile getiren Gürcan, sektörün 250 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını vurguladı.

Dernek olarak dünyada 2 bin perakende noktasında bulunduklarına işaret eden Gürcan, 5 bin kişiye istihdam sağladıklarını anlattı. Gürcan, ‘’ABD’de kurulacak Türk mobilya AVM’sinde yer almak üzere anlaşmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X