Mobilya sektöründe fon yükü kalkıyor

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, fon yükünün kaldırılmasının hem üreticiye hem de tüketiciye katkı sağlayacağını belirtti.

Mobilya sektöründe fon yükü kalkıyor

Güleç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyeti olarak Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaretlerinde, ağaç ve orman ürünleri üzerindeki fonların kaldırılacağı müjdesini aldıklarını söyledi. Güleç, ”Tabi bunun altyapısının hazırlanması için Orman ve Maliye bakanlıklarının teknik çalışma yapması gerekiyordu. Bu teknik çalışmalar sonuçlandı ve düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Mobilya sektörünün ham maddesi ağaç ve orman ürünlerinde fonların kaldırılması, azaltılması maliyetleri düşüreceğinden bu hem üreticiye hem de tüketiciye katkı sağlayacak. Mobilya sektörünün zaten KDV indirimi var. KDV indirimi sağlanan ve fon yükü kaldırılan sektörümüz dinamik bir şekilde Türkiye’nin motoru olmaya devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X