Mobilya sektörünün gözü Asya pazarında

Başbakan Binali Yıldırım’ın ihracatçılara yaptığı ‘yeni pazarlar bulun’ çağrısı İnegöl’den hızlı karşılık buldu.

Mobilya sektörünün gözü Asya pazarında

İlçe ekonomisinin lokomotifi konumundaki mobilya sektörü, Güney Kore pazarına girmek için harekete geçti. İnegöllü mobilyacılar, Milletvekili Hüseyin Şahin’in başkanlığında 35 kişilik bir heyetle Güney Kore’ye çıkartma yaptı.

​İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın da bulunduğu heyet, Güney Kore’de Türkiye Büyükelçiliği ziyaretinin ardından Ticaret Müşavirliği’nin organizasyonuyla Güney Koreli firmalarla bir araya geldi. Milletvekili Hüseyin Şahin, Güney Kore Mobilya Üreticileri ve İthalatçıları Birliği Başkanı Kim Kyewon’la yaptığı görüşmede ticari işbirliğini geliştirmek istediklerini, mal alma, mal satma önerisiyle geldiklerini belirtti. Türkiye’de özellikle İnegöl’ün çok önemli bir mobilya kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Şahin, karşılıklı ticaret yapılabileceğini, iki ülke arasındaki işbirliğinin Asya Bölgesi’ndeki diğer ülkeleri de kapsayabileceğini söyledi.

HEDEF 3 MİLYON DOLAR

Güney Kore gezisini değerlendiren Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl mobilya sektörünün artık hedef büyüttüğünü, yeni pazarlar bulmak amacıyla çalışmalarına hız verdiğini ifade etti. Mobilyanın, İnegöl ekonomisinin lokomotifi olduğunu kaydeden Şahin, geçtiğimiz günlerde İTSO öncülüğünde mobilyacıların Beyaz Rusya’ya giderek ticari işbirliğinin geliştirilmesi yönünde girişimlerde bulunduğunu hatırlattı. Şahin, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar bütün coğrafyada İnegöl mobilya ürünlerinin kullanılacağını dile getirerek, şuanda 400 milyon dolar olan mobilya ihracatını kısa vadede 1 milyar dolara, orta vadede 2 milyar dolara çıkarmak istediklerini, 2023 sonrasındaki hedeflerinin ise 3 milyar dolarlık bir pazar olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X