Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Mobilyacılar 3,2 milyar dolar ihracat hedefliyor

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı (MOBSAD) Bostan, Türkiye mobilya sektörünün, 2015 yılını 2,7 milyar dolarlık ihracatla kapattığını belirterek, “Mobilya sektöründe 2016 yılı için hedefimiz 3,2 milyar dolar ihracat yapmak” dedi.

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı (MOBSAD) Bostan, Türkiye mobilya

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran’a yaptırımların kaldırılmasının mobilya sektörüne olumlu yansıyacağını, ambargonun kaldırılmasıyla İran’a iki kez sektörel iş ziyaretinde bulunulduğunu söyledi.

 

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İMOB) İran pazarından binin üzerinde sektör temsilcisini ağırlayacaklarını ifade eden Bostan, “İranlı heyetlerle birçok ortaklıklar ve anlaşmalar yapılacağını düşünüyoruz. Beklentimiz oldukça yüksek. İran’a ihracatın, yaptırımların kaldırılmasıyla en az 2 katına çıkacağını düşünüyorum” dedi.

 

2016 hedefi 3,2 milyar dolar ihracat

 

Türkiye mobilya sektörünün, 2015 yılını 2,7 milyar dolarlık ihracatla kapattığına işaret eden Bostan, şunları kaydetti:

 

“2016 yılı için hedefimiz 3,2 milyar dolar ihracat yapmak. Hedeflerimize ulaşabilmek için katma değerli mobilyaları dünya pazarına sunuyoruz. 2023 hedefimiz ise 10 milyar dolar. Türk zanaatkarlarının ürettiği ürünler dünya piyasasında tercih ediliyor. Dünya piyasasında Çin’den Nijerya’ya kadar ulaşan bir ihracat ağımız var. Türk mobilyası bu pazarlarda yerini almaya devam ediyor. MOBSAD olarak bu yolda yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


Avatar Seç KAPAT
Türkiye'ye yerleşen ancak son 3 takvim yılında ülkede ikametgahı ve
Sıradaki Haber Yurt dışından elde edilen kazançlara vergi istisnası