Mobilyacıların atık sorunu çözümlendi

İnegöl’de hava ve çevre kirliliğine neden olan atıkların bertarafıyla ilgili protokol imzalandı.

Mobilyacıların atık sorunu çözümlendi

SADULLAH ORGAN

ATK Çevre Mühendislik Danışmanlık firmasıyla İnegöl Küçük Sanayi Sitesi ve Mobilyacılar Odası tarafından düzenlenen protokol töreninde konuşan İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, “Endüstriyel atıkların artık lisans almış işletmeler tarafından bertaraf edilecek merkezlere taşınması gerekiyor. Bu çerçevede Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Odası olarak diğer kurumlar olarak çalışmalara başlamış bulunuyoruz” dedi.

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da, “ATK firmamız boş alanlara atılan, yakılmayan, yakılması da sakıncalı olan atıkları alacak. İnegöl için iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ATK firması sahibi Hüseyin Babacan ise, “2 hafriyat döküm sahamız bulunmakta. İnegöl Küçük Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Odası ve İMOS bu anlaşmanın içerisinde, protokol imzalıyoruz. Mobilyacı esnafının üretiminden kaynaklı endüstriyel tehlikesiz atıkların toplanması ve bertaraf noktasına taşınması konusunda çözüm ortaya koyuyoruz. Bunların atılması, satılması ve yakılması yasak. Biz de esnafımıza fayda sağlaması için yola çıkıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X