Mobilyacının gözü Avrupa pazarında

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ihracata yönelik yeni pazarların bulunmasının şart olduğunu söyledi. Ayhan, “İlk girişimi Avrupa’da yapmalıyız” dedi.

Mobilyacının gözü Avrupa pazarında

SADULLAH ORGAN

Makineleşme ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte her ürünü üretmenin artık kolay olduğunu ifade eden İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, önceleri İnegöl’de tüm sanayinin 5 bin takım üretemediğini ancak şimdi 4-5 bin takım üreten birçok firma olduğunu söyledi. 

Avrupa ülkelerine ihracat yapmaları gerektiğini ifade eden Ayhan, “Bu firmalara aynı Türkiye cevap veremiyor. Bu nedenle bize ihracat lazım. İhracat içinde komşularımızla huzur ve barış gerekiyor. Bizim ürünlerimizi çok uzak ülkelere gönderirken, nakliye fiyatları çok yüksek oluyor. Bu noktaya kadar biz komşu ülkelerimizi çok iyi değerlendiriyorduk. Irak, Libya, Mısır, Suriye, Azerbaycan, İran, Yunanistan. Şimdi bunlar içinde ayakta kalan yok. Hepsi ya karıştı ya da gümrük fiyatları arttı. Bu şartlara rağmen Irak hala en iyi müşterilerimizden biridir. Ama yeni pazarlar bulamıyoruz. Yeni pazarlara ihtiyacımız var. Çin’de düzenlenen fuarda 18 arkadaşımız bizi temsil etti. Toplam 28 firma da Türkiye’yi temsil etti. İtalya’daki fuara iki firma ilk defa katılımcı oldu” diye konuştu.

AVRUPA DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PAZARI

İnegöl mobilya fuarının bir benzerini fuar alanının büyüklüğüne göre 50-60 firmayla yurtdışında düzenlemenin yararlı olacağını ifade eden Özcan Ayhan, “Müşteri bize gelmiyorsa, biz müşteriye gideceğiz. Fuarı Avrupa’da da düzenleyebiliriz. Avrupa bizim için en yakın yer. Fakat Avrupa en az sattığımız yer. Avrupa’da merkez bir yerde, insanların kolaylıkla gelebilecekleri bir yerde fuar düzenleyebiliriz. Avrupa pazarına hala giremedik. Bu pazara uygun ürünler yaparak, Avrupalı’ya kendimizi tanıtmalıyız. Çünkü, Avrupa dünyanın en önemli pazarıdır” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X