Mobilyacının umudu fuarda

Kış döneminin gelmesiyle İnegöl’ün ekonomide can damarı olan mobilyada mevsimsel durgunluk yaşanıyor. Mobilyacılar bu yıl yapılacak olan fuarları ve baharı umutla bekliyor.

Mobilyacının umudu fuarda

SADULLAH ORGAN

Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden İnegöl’de, kış mevsimi nedeniyle sektörde büyük bir durgunluk yaşanıyor.  

Piyasadaki durgunluğu değerlendiren İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, durgunluğunun sektörün gelişme döneminde meydana gelmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. İki seneden beri çalkantılı ve sıkıntılı geçen sektörde herkesin 2016 yılına umutla başladığını ifade eden Oda Başkanı  Ayhan, ‘2014 ve 2015 yıllarında yaşadığımız seçimler, komşu ülkelerdeki sıkıntılar, ihracatın yavaşlaması, mobilya üretimindeki artış, buna karşın satışlardaki azalma, Doğu’da yaşanan terör olayları sektörümüzü etkiledi. Alacaklar tahsil edilmediğinde ve çekler ödenmediğinde esnaflarımız sıkıntıya düşüyor’dedi.

UMUTLUYUZ

Mobilya üreticisinin kazandıklarını fabrikaya, makineye ve işçisine yatırım yaptığını ifade eden  Oda Başkanı  Özcan Ayhan, iş durgunluğunun sektörün gelişme döneminde gelmesiyle birlikte sermayesi kısıtlı olan esnafın ya da bu duruma hazırlıksız olan esnafın daha zor durumda kaldığını belirtti. Ancak her şeye rağmen umutlarını koruduklarını ifade eden Ayhan, 26 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan İMOB Fuarı’nda İnegöl’den toplam 225 katılımcının yer alacağını söyledi. 

Ayhan, ‘Bu 225 firmamız orada iş yaptığı zaman İnegöl’ün neredeyse tamamına hareket getirecektir. Fason üreticiler, sandalyeciler, sehpacılar ve diğer tamamlayıcılar var. Herkese iş çıkıyor. İnşallah fuarlar iyi geçer ve İnegöl’de yeni siparişlerle, müşterilerle döneriz diye düşünüyorum. Arkasından dayanabilirsek, 2016 Nisan’da düzenlenecek başka bir  fuarımız var. Sezonun son fuarı İnegöl’de 5-10 Nisan MODEF fuarımız var. Eğer o günlere kadar firmalarımızı taşırsak yaz sezonuyla birlikte iyi bir yıl geçiririz diye düşünüyorum. Çünkü iki seneden beri çalkantılı ve sıkıntılı geçen sektörümüzde herkes 2016 yılına umutla başladı’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X