Mobilyacının umutlu bekleyişi

Piyasadaki hareketliliğin artmasını bekleyen İnegöllü mobilyacının umudu, İran pazarı ve düğünler. Mobilyacılar İran pazarını can simidi olarak görüyor.

Mobilyacının umutlu bekleyişi

SADULLAH ORGAN

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, komşu ülkelerdeki huzursuzlukların üretim yapan bütün sektörleri bekleyişe ittiğini ifade etti. Yatırımların fazla olduğu bir dönemde iş yaptıklarını dile getiren Ayhan, “İhtiyaçlarımız arttı, fabrikalarımız artı. Makinalar alıyoruz, kredilerle fabrikalar inşa ediyoruz. Normal akışın devam etmesi, bizim de bu borçlarımızı rahat rahat ödememiz için Türkiye genelinde huzurun olması, komşu ülkelerde de bir an önce terör olaylarının bitmesini diliyoruz” diye konuştu.

İRAN CAN SİMİDİ

Mobilyacılar olarak Yunanistan’a en iyi pazar olarak baktıklarını ifade eden Ayhan, “Bugün Yunanistan’da olanların bile ülkemize ekonomik anlamda ne kadar zarar verdiğinin farkındayız. Yunanistan pazarının ardından en iyi pazarımız Irak oldu. Fakat Irak’ta meydana gelen çatışmalar maalesef bizleri sıkıntıya soktu. İnşallah açılır diye beklediğimiz İran kapısı var. Onlara karşı yaptırımların kalkmasının, inşallah Türkiye ekonomisine bir faydası olur. Bir can simidi olarak düşünüyorum. Yalnız mobilya sektörü değil, bütün sektörlere faydası olur” dedi.

HER YIL 700 BİN DÜĞÜN

Türkiye genelinde her yıl 700 bin düğün yapıldığını ifade eden İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, düğünlerin de ekonomiye hareket getirmesini beklediklerini dile getirdi. Ayhan, “İnegöl’de sektör iyiyse, çarşıda alışverişler de güzel oluyor. İnegöl’ün yarısı bu sektörden geçiniyor. Araplar için petrol ne ise, İnegöl için mobilya da odur” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X