Mobilyada dünya markaları çıkarabiliriz

Ürünlerin hakettikleri değerde satılabilmesi için markalaşmanın kaçınılmaz olduğunu ifade eden İGİAD Başkanı Özdemir, sektörün kararlı bir şekilde daha çok yol katetmesi gerektiğini kaydetti.

Mobilyada dünya markaları çıkarabiliriz

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, sektörün disiplinli çalışması gerektiğine işaret ederek, katma değeri yüksek ürünlerle dünya markaları çıkarabileceklerini söyledi.

Özdemir, 6-9 Nisan tarihleri arasında İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen İ Saloni Uluslararası Mobilya Fuarı’na yaklaşık 160 kişilik bir kafile ile gittiklerini belirtti. İnegöl mobilyacısının geçtiğimiz yıllarda İtalyan mobilya modellerinden esinlenen bir durumda olduğuna dikkat çeken Özdemir, son dönemlerde yapılan çalışmalar sonucunda İtalyan firmalarından hiçbir eksiğinin bulunmadığını gözlemlediklerinin altını çizdi. Özdemir, ”Markalaşma konusunda maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Bu konuda mobilya sektörümüzün disiplinli ve kararlı bir şekilde daha çok yol kat etmesi gerekmektedir. Ürettiklerimizin katma değerli, yüksek tasarım ve mühendislik ürünü olması hususunda hassasiyet gösterilmesi ile dünya markaları çıkarabiliriz. Ürünlerimizin hak ettiği değerde satılabilmesi için markalaşma kaçınılmazdır” dedi.

KALICI OLMASI ŞART

KDV indirim süresinin uzatılması kararını da değerlendiren Özdemir, KDV’nin düşmesinin sektöre önemli katkı sağladığını dile getirdi. Bu kararın kalıcığının şart olduğunu vurgulayan Özdemir, ”Bugün bazı ortak ürünlerde KDV oranları değişkenlik gösteriyor. Bu da ister istemez adaletsizliğe yol açıyor. Bu konuda da hükümetimizden gerekli düzenlemeyi yapmasını iş dünyası olarak sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu. Fuara katılan İnegöl firmaları Ndesgin ve Vanessa’ya teşekkür eden Hakan Özdemir, şunları kaydetti: ”Onların bu fuarda İnegöl mobilyasını başarılı bir şekilde temsil etmesi bizi oldukça fazla hem gururlandırdı hem de sevindirdi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X