Mobilyada kız öğrenci eli

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya bölümünde eğitim gören 4 kız öğrenci, CNC tezgahı, zımpara, ahşap kesim, bıçkı, planya, yatar gibi kesim makinelerini ustaca kullanıyor.

Mobilyada kız öğrenci eli

SADULLAH ORGAN

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin genellikle erkek öğrencilerin eğitim aldığı alanlara bayan öğrenciler de rağbet göstermeye başladı. 

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı’nın son sınıfındaki kız öğrenciler, el becerileri ile erkeklere taş çıkartıyor. Öğretmenlerinin verdiği görevleri başarı ile gerçekleştiren kız öğrenciler, mobilyanın merkezi olan İnegöl’de sektöre katkı sağlamak için çalışacaklarını ifade ettiler.

“İŞSİZ KALMAYACAĞIZ”

Mobilya alanı öğrencisi Aslıhan Yeni, mobilya sektörünün gelişiminde sadece erkeklerin değil bayanların da olması gerektiğini ifade etti. Erkeklerin yapacağı işi bayanların da yapabileceğini ifade eden Tuğba Doğucu ise, bu bölümü bitirdikten sonra işsiz kalmayacağını düşünüyor. Doğucu, İnegöl mobilya tasarımlarının daha ileriye gidebilmesi için bu eğitimi aldığını belirtirken, Işıl Bulut da, “İnegöl mobilya sektörünü daha ilerilere taşımak biz öğrencilerin elinde olacak” dedi.

73 KIZ ÖĞRENCİ

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir, okula son yıllarda kız öğrencilerden de talep geldiğini söyledi. Bin 903 öğrencinin 73’ünün kız öğrenciden oluştuğunu belirten Demir, “Benim Geleceğim Mobilya Projesi kapsamında mobilya bölümünü tercih eden öğrencilere karşılıksız burs verilmektedir. Velilerimizin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Görüldüğü gibi mobilya imalatında kız-erkek ayrımı yoktur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X