Mobilyanın kalbi İnegöl’de atıyor

Mobilya Dekorasyon Fuarı’nın ihracat ayağı olan MODEF EXPO’da İnegöl’den 182 firma ürünlerini görücüye çıkardı. 70’e yakın ülkeden gelen ziyaretçiler, fuarın yanı sıra, ilçedeki fabrika ve mağazaları da gezecek.

Mobilyanın kalbi İnegöl’de atıyor
ABDULLAH TANIŞ
 
Mobilya sektörü İnegöl’de gövde gösterisi yapıyor. İlçede bu yıl 38’incisi düzenlenen MODEF EXPO Fuarı, dün kapılarını araladı. 
 
22 Ekim’de sona erecek fuarın açılışında konuşan MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, organizasyona 182 firmanın katıldığını söyledi. Birinci amaçlarının ihracat ayağını geliştirmek ve büyütmek olduğunu dile getiren Uğurdağ, ”Bununla birlikte dış alım heyeti organizasyonları düzenliyoruz. 70’e yakın ülkeden katılımcıları İnegöl’de ağırlayacağız. Ziyaretçilerimiz şehrimize inip yıllardır marka olan Ertuğrulgazi Caddemizi, Türkiye’de ilk defa kurulan Mobilya AVM’mizi, İMOTİM’i, Bursa-Ankara yolu üzerindeki showroomlarımızı ziyaret ediyorlar” dedi.
 
İNEGÖL KABUĞUNA SIĞMIYOR
 
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl da, fuarın her geçen yıl geliştiğine ve büyüdüğüne işaret ederek, ”Kabuğumuza sığmıyoruz. Dünya ile yarışmaya çalışıyoruz. İnegöl’ü Türkiye’de mobilyanın başkenti yapma adına emin adımlarla ilerliyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin bize muazzam destekleri, teşvikleri var. Afrika ve Ortadoğu’ya yapacağınız ihracatlarda destekler var” ifadelerini kullandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 100 yıl önce at arabası tekerleği, çeyiz sandığı ve sandalye üreten İnegöl’ün bugün 180 ülkeye ihracat yaptığını vurgularken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ise ilçenin Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 15’ini, yurtiçi mobilya talebinin de yüzde 40’ını karşıladığına dikkat çekti. 
 
BİR BAŞARI HİKAYESİ
 
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, MODEF EXPO’nun bir başarı hikâyesi olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: ”Eğer bugün gelişim sağlanıp bu günlere gelindiyse, işadamlarımızın hayalleri Türkiye’nin sınırlarını açtıysa bunda istikrarın çok büyük önemi var. Bu istikrarın oluşmasında da 2002 yılından beri başarı hikâyesini sandıklarda yenileyen aziz milletimizin emeği var. Bu istikrarın idarede hükümete dönüşmesi, hükümet ederken millet adına işler yapan, gecesini gündüzüne katan Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük emeği var.”
 
İNEGÖL BİR İLÇEDEN DAHA ÖTE
 
Vali İzzettin Küçük, “Bu fuar bir fuardan daha da öte bir şey. İnegöl de bir ilçeden daha öte bir yer. Sürekli kendisini yenileyen, asla umudunu yitirmeyip dünyanın diğer bölgelerine hiç üşenmeden, karamsarlığa kapılmadan Güney Afrika’dan Güney Kore’ye koşturan, enerjisi bitmeyen sanayicileri, işadamları tebrik ediyorum. Her zaman sizleri takip ediyorum. İnegöl sadece İnegöl’e değer katmıyor, Bursa ve Türkiye’ye de değer katıyor. Yeni fuar alanımızdan bahsedildi. Büyük bir zevkle, heyecanla olaya tanıklık ettim ve bu fuar alanı sadece İnegöl Fuar alanı olmayacak. Bursa’nın da fuar alanı olacak” dedi. Vali Küçük, konuşmaların ardından yeni fuar alanının maket projesini inceledi. Öte yandan MODEF EXPO’nun açılışına, Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X