Mobilyaya rekor harcama

Banka ve kredi kartlarıyla yapılan mobilya harcamaları, şubat ayının ilk haftasında başlayan yüzde 10’luk KDV indiriminin etkisiyle ilk yarıda rekor kırdı.

Mobilyaya rekor harcama

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, yaptığı açıklamada, 2016’yı 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapatan mobilya sektörünün, KDV indirimiyle birlikte iç pazarda hedef büyüttüğünü söyledi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yılın ilk yarısında banka ve kredi kartlarıyla en çok mobilya ve dekorasyon alışverişi yapıldığını belirten Yanıkçıoğlu, ilk 6 ayda mobilya ve dekorasyon işlemlerine banka kartlarıyla 927 milyon lira ve kredi kartlarıyla 11 milyar 149 milyon lira olmak üzere 12 milyar 76 milyon lira harcandığını bildirdi.

Nisan ayında yapılan referanduma karşın yaşanan artışın ana nedeninin yüzde 10’luk KDV indirimi olduğunu belirten Yanıkçıoğlu, ”KDV indirimi sektörümüz için can suyu oldu” dedi.

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç de, KDV indiriminin başından bu yana satışların yüzde 40’a varan oranlarda arttığını ifade ederek, eylül sonuna kadar geçecek toplam 9 aylık sürede geçen yılın aynı dönemine göre en az yüzde 30’luk artış beklediklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X