Modern hayvan barınağı göz kamaştırıyor

Karacabey Belediyesi’nin yenilediği hayvan barınağı göz kamaştırıyor. Günümüz modern şartlarına uygun bir sistem ile restore edilen barınak, sahipsiz dostlarımızı adeta misafir gibi ağırlamaya hazırlanıyor.

Modern hayvan barınağı göz kamaştırıyor

Karacabey Belediyesi Veteriner Hekimi Aybars Tunalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, barınağın hem kapasitesinin artırıldığını, hem de şartlarının modern hale getirildiğini ifade etti. Yapılan değişiklikler arasında otomatik suluklardan, yaz aylarında köpeklerin serinlemesi için kurulan fıskiyelere kadar birçok yenilik yer alıyor.

Tesisin restorasyonu ve iyileştirmesi için üç aydır yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Tunalı, “Doğal bir görüntü vermek istedik, çünkü burası hayvanların yaşadığı bir bölüm, duvarları özel ağaçlarla kapladık. Sürekli, su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, personel hatasına mahal vermeyecek paslanmaz ve otomatik suluklar yerleştirdik, suları bitmeden tazelenecek. Mama, yemleme sistemi de paslanmaz malzemeden. Barınağımızın ön kısmına yiyecek toplama ünitesi yapıyoruz, isteyen vatandaşlarımız, hayvan severler, istedikleri saatte getirip yiyecekleri o kısma bırakabilecekler” dedi.

Barınaktaki hayvanları birer dost ve misafir olarak gördüklerini, her mevsim rahat edebilmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Tunalı, “Çok güzel ve pratik bir sulama sistemi kurduk, yaz dönemlerinde sıcak havalarda sulama sistemini açtığımızda tüm hayvanlarımız yağmurlama ile serinleyecek. 40 kadar çınar ağacı diktik, hızla büyümeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Hayvanlarımız çınarların gölgesinde serinleyebilecekler. Biz her birini misafir olarak görüyoruz, burası bir hapishane olmamalı. Buradaki iyi durumda olan dostlarımızı isteyen vatandaşlar sahiplenebiliyor. Köpeklere rahat bakabilmeleri ve kafesleri gezebilmeleri için barınağın etrafına özel bir parkur yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yakaladıkları başıboş hayvanların kısırlaştırma işlemlerini, kuduz aşılarını, gerekli tedavilerini ve kayıtlarını yaptıktan sonra bir süre barınakta misafir edip tekrar bulundukları veya alındıkları yere teslim ettiklerini söyleyen Tunalı, ilçenin çeşitli yerlerine yaban hayvanları için de dahil olmak üzere yemleme üniteleri yaptıklarını anlattı.

Ayrıca Tunalı, barınağın ekim ayı sonunda sahipsiz misafirlerinin hizmetine gireceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X