Molla Gürani’de yüzler gülüyor

Bursa’nın tarihi mahallelerinden Molla Gürani’de restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Molla Gürani’de yüzler gülüyor

Üftade Hazretlerinin türbesinden Yerkapı Camii’e kadar pek çok kültürel mirası bünyesinde barındıran Molla Gürani Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

Yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından Üftade Camii’nin avlusundaki hazirelerin yenilenmesinin ardından Osmanlı kültürüne ait bir evin ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Yerkapı Camii’nin de onarımı devam ediyor. Mahalledeki kültürel değerlerle ilgili konuşan Muhtar Metin Acar, “Mahallemizde sık sık restorasyon yapılıyor. Bu durumdan çok memnunuz. Restore edilen tarihi evle alakalı bazı taleplerimiz var. Bir sağlık ocağı ya da komşuluk ilişkilerini korumak adına bir mahalle konağı tarzında, vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir hizmet binası olmasını arzu ediyoruz. Ayrıca mahallemiz kültürel yapısından dolayı turistlerin uğrak mekanı. Mahallemizdeki zemin hakkında bir çalışma yapılmasıyla hem görüntü, hem de gürültü kirliliğinin önüne geçilebileceğine inanıyoruz. Yakın zamanda yenilenen muhtarlık binamız da bugünlerde hizmete girecek. Hem muhtarlık binamız ve önündeki parkın yenilenmesi, hem de mahallemizdeki değerlerin korunması adına sürekli çalışmalar yapan Osmangazi Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X