Mollaarap’ta tehlike devam ediyor

Mollaarap Mahallesi Gürgür Sokak’taki toprak hareketi devam ediyor. Ev ve yollardaki yarıkların daha da arttığı bölgede, çalışamalar büyük bir titizlik içinde sürdürülürken, tahliye edilen ev sayısı da 90’a ulaştı. 

Mollaarap’ta tehlike devam ediyor

SEYİT GÜNDOĞAN

Bursa’da yürekleri ağızlara getiren heyelan kabusu, büyük bir felaket yaşanmadan atlatılırken, bölgedeki çalışmalar büyük bir titizlik içinde sürdürülüyor. Adeta olağanüstü hal ilan edilen bölgede, dün de evlerden tahliyeler devam etti. Önceki güne kadar 82 evin tahliye edildiği bölgede, tehlike altındaki bazı evlerde boşaltıldı. Bölgede şuana kadar tahliye edilen ev sayısının da 90’a ulaştığı belirtildi.

Toprak kaymasının devam ettiği ve yarıkların arttığı belirlenirken, dün Yıldırım Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın teknik ekipleri yaptıkları toplantıda felaketi enine boyuna masaya yatırdı. Felaketin daha da büyümemesi için Yıldırım Belediyesi’nin yeni ek önlemler alacağı belirtildi. Ayrıca heyelanın devamını önlemek adına, başlangıç noktasındaki yükü almak ve güç takviyesi yapmak için teknik birimlerin çalışma yaptığı belirtilirken, su drenajının da tüm hızıyla sürdürüldüğü ifade edildi. 

Yapılacak olan sondaj ve diğer teknik çalışmaların ardından hazırlanacak veriler ışığında, gerekli tüm teknik işlemlerin yapılmasına başlanacağı açıklandı.

SABAHA KADAR MESAİ

Yaşananların ardından Yıldırım Belediyesi, bölgedeki vatandaşlara yardım elini uzattı. Olayın yaşanmasının ardından bölgede hızla incelemeler başlatarak gereken tedbirleri alan Yıldırım Belediyesi, gece boyunca evlerin tahliyesini gerçekleştirdi. Vatandaşların otobüslerle engelli vatandaşların ise özel araçlar ve ambulanslarla bölgeden alınarak Yeşil Yıldırım Oteli, kamu kurumlarının misafirhaneleri ve otellere yerleştirilmesi gerçekleştirildi. Bölgede ayrıca 24 saat tedbirin alınmasıyla yaşanabilecek olumsuz bir durumun önüne geçilmesi de sağlanıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bölgede heyelan tehlikesi riski ortaya çıktıktan sonra belediyemiz bünyesinde bir kriz merkezi oluşturarak, tüm imkânlarımızı seferber ettik. Burada meydana gelen çatlaklarla ilgili bir süredir yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. Jeofizik sismik cihazlarla zemin hareketlerini inceliyoruz. Önceliğimiz can kaybı riskini ortadan kaldıracak tedbir faaliyetlerini bir an önce almak. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde Yeşil Yıldırım Oteli, kamu kurumlarının misafirhaneleri ve otellere yerleştirilmesini sağladık” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X