Mollafenari’ye ‘beşi bir yerde’

Osmangazi Belediyesi tarafından Mollafenari Mahallesi’nde inşa edilen ve bünyesinde pazaryeri, otopark, çok amaçlı salon, muhtarlık binası ve çocuk parkının da bulunduğu tesis törenle hizmete açıldı.

Mollafenari’ye ‘beşi bir yerde’

Temeli geçen yıl atılan Mollafenari Mahallesi çoklu hizmet projesinin bölgeye çok büyük bir değer katacağını ifade eden Belediyle Başkanı Mustafa Dündar, “Uludağ’ın eteklerinde bulunan bu mahallelerimiz hayatın ve hizmetin zor olduğu bölgeler. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden itibaren buralarda yaşayan vatandaşlarımızdan da almış olduğumuz güçle, onların ihtiyaçlarına cevap verecek projeler geliştirip hayata geçirmeyi kendimize bir görev bildik. Mollafenari’de yaşayan vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda geliştirdiğimiz çoklu proje ile vatandaşlarımızın özel günlerinde bir araya gelebilecekleri çok amaçlı bir salon, Pazar yeri, otopark, çocuklarımızın oynayabileceği küçük de olsa bir park ile mahalle halkına daha iyi hizmet sunacak bir muhtarlık binası inşa ettik” dedi.

Yapımı tamamlanan çoklu projenin, kamulaştırmalar sonucu elde edilen alanda gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Dündar, “Pazar yeri için bin 535 metrekare alan istimlak edip 1 milyon 100 bin lira kamulaştırma bedeli ödedik. Pazar alanımız toplam 980 metrekare alana sahip. Pazar alanı için kamulaştırmalar ile birlikte 2 milyon 500 bin liraya yakın kaynak kullandık” diye konuştu.

Mollafenari Mahallesi ve çevresinin Bursa’nın en eski yerleşim yerleri olduğunu, aynı zamanda bölgenin manevi miras açısından da oldukça zengin olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “İnanç turizmi açısından da önemli bir merkez olan Mollafenari’de Somuncubaba evi ve çevresini de kamulaştırmalar ve düzenlemeler ile Ramazan’da hizmete açtık. Üç Kuzular Camii’nin etrafını genişletmek için kamulaştırma yaptık ve 140 bin TL kaynak kullandık. Yol genişletme çalışmaları, hizmet alanları, çıkmaz sokakları açma çalışmaları ile mahallemize nefes aldıran pek çok çalışma yaptık. Söz verdiğimiz gibi Osmangazi’yi ilmek ilmek, nakış nakış işliyoruz. Kentsel dönüşümden mahalle meydanlarına, spor tesislerinden ulaşıma, kültür sanat merkezlerine kadar, şehrin tarihi dokusunu da koruyarak yeniden inşa ediyoruz” diye konuştu.

Törene katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi’nin birlikte başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, mahalli idarelerin son yıllarda gerçekleştirdikleri projelerle Bursa’nın refah seviyesinin arttığını söyledi. Mollafenari Mahalle Muhtarı Yusuf Maraba da, yapılan hizmetlerden dolayı belediyeye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yeni pazar yeri ve çok amaçlı salonun açılış kurdelesi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve törene katılan protokol üyeleri tarafından kesildi. Dündar, açılışın ardından çok amaçlı salon ve yeni muhtarlık binasını gezerek incelemelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X