Moody’s bile istemeye istemeye yükseltti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Moody’s’in bile istemeye istemeye Türkiye’nin büyümesini yukarı doğru revize etmek zorunda kaldığını söyledi.

Moody’s bile istemeye istemeye yükseltti

Tüfenkci, dün yaptığı açıklamada, FETÖ’nün hain darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ekonomik terör uygulanmaya başladığını, ancak hükümetin almış olduğu tedbirlerle bunun da engellendiğini kaydetti. ”Hepiniz gördünüz gerçi çok itibar etmiyoruz, almış oldukları kararları doğrusu objektif görmüyoruz ama Moody’s bile istemeye istemeye Türkiye’nin büyümesini yukarı doğru revize etmek zorunda kaldı. O revizenin üzerinde Türkiye Allah’ın izniyle büyüyecek. Göreceksiniz” diyen Tüfenkci şöyle devam etti:

”İkinci çeyrek rakamları kısa zamanda açıklanacak 2017’ye yüzde 5 büyümeyle Türkiye girdi, ikinci çeyrekte bunun üzerinde bir büyüme, üçüncü çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde büyümeyi sağlamış olacak. Netice itibariyle Orta Vadeli Program’da açıkladığımız yüzde 4,4’ün üzerinde, yüzde 5’in de üzerinde Allah’ın izniyle 2017’de bir büyümeyi Türkiye yakalamış olacak.”

HER ORTAMDA MÜCADELE

DEAŞ, PKK, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü ifade eden Tüfenkci, bunların her birinin farklı noktalardan Türkiye’yi ve siyasetini itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılar yaptıklarını kaydetti. Tüfenkci, Türkiye’nin haklı talepleriyle baş edemeyen Almanya’nın ekonomik anlamda tehdit ve şantaja başvurduğunu ifade ederek, ”Oysa bu millet silahla boyun eğmiyorsa ekonomiyle hiç eğmez. Çalışırız, gayret ederiz, Avrupa olmazsa Afrika deriz. Amerika olmazsa Asya deriz ve biz mücadelemizi her ortamda veririz. Çünkü bizim geçmiş bir medeniyetimiz, güç almış olduğumuz bir tarihimiz var” şeklinde konuştu. Moody’s, önceki gün Türkiye ile ilgili 2017 yılı büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,7’ye yükseltmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X