Moody’s görünümü ‘negatif’e çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu ‘Ba1’ olarak teyit ederken, görünümünü ‘durağan’dan ‘negatif’e çevirdi.

Moody’s görünümü ‘negatif’e çevirdi

Moody’s’ten yapılan yazılı açıklamada, görünümün değiştirilmesinin gerekçesi, ‘Türkiye’nin kurumsal gücündeki aşınmanın sürmesi, zayıflayan büyüme görünümü, kamu ve dış hesaplara yönelik artan baskı ile bunların sonucunda artan kredi şoku riski’ ifadeleriyle açıklandı. Açıklamada, jeopolitik ve iç siyasetten kaynaklanan siyasi risklerin azalması ve kurumsal çevrenin güçlenmesinin Türkiye’nin kredi notunu olumlu etkileyebileceği vurgulandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili değerlendirmesinde, ‘Bu millet kendi notunu kendi verir. Ekonomi dinamiklerimiz fevkalade iyi” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, ”Değerlendirmeleri abartılı ve zamansız buluyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X