Moody’s pas geçebilir

Ekonomistler, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s’in yarınki Türkiye değerlendirmesini pas geçebileceğini belirtiyor.

Moody’s pas geçebilir

Moody’s’in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi sonrası ülke notunu negatif izlemeye alarak, 23 Eylül’de Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan ‘Baa3’ten ‘Ba1’e indirmesi ve not görünümünü ‘durağan’ olarak belirlemesinin ardından gözler cuma günkü Türkiye değerlendirmesine çevrildi.

Ekonomistler, kuruluşun Türkiye değerlendirmesini pas geçebileceğini belirtirken, aradan yeterli süre geçmemesi ve Moody’s’in aceleyle bir aksiyon almak istememesini buna en büyük gerekçe olarak görüyor.

Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz şokunu atlatabilecek esneklik ve dinamizme sahip olması, her şeye rağmen kamu bütçesinin düşük açık vermesi ve kamu borçluluğunun düşük oranlarda seyretmesinin ülkenin güçlü yanları olarak görüldüğünü ifade eden ekonomistler, dış yükümlülükler, cari açık ve jeopolitik gelişmelerin ise zayıf yanlar olarak takip edildiğini dile getiriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X