Moody’s petrol devlerinin notunu indirdi

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, düşük petrol fiyatlarından dolayı Royal Dutch Shell, Total SA, Chevron ve bu şirketlere bağlı kuruluşların kredi notlarını indirdiğini açıkladı.

Moody’s petrol devlerinin notunu indirdi

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, düşük petrol fiyatlarından dolayı Royal Dutch Shell, Total SA, Chevron ve bu şirketlere bağlı kuruluşların kredi notlarını indirdiğini açıkladı.

Moody’s’den yapılan açıklamada, Royal Dutch Shell’in kredi notu “Aa1/(P)Aa1″den “Aa2/(P)Aa2″ye düşürülürken, Shell Finance’in notu “Aa1″den “Aa2″ye, Shell Oil Company’nin notu “Aa2″den “Aa3″e ve Shell Energy North America’nın notu “A2″den “A3″e indirildi ve not görünümleri “negatif” olarak belirtildi.

Ayrıca, Fransız Total SA şirketinin kredi notu “Aa1/(P)Aa1″den “Aa3/(P)Aa3″e düşürülürken, Amerikalı Chevron petrol şirketinin de notu “Aa1″den “Aa2″ye indirildi. Her iki firmanın not görünümünün “durağan” olduğu bildirildi.

Açıklamada, düşük petrol fiyatları nedeniyle söz konusu şirketlerin nakit akışlarının gelecek yılın sonuna kadar olumsuz etkileneceği vurgulanırken, firmaların artan borçlarına dikkat çekildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X