‘Moody’s’in kararı siyasi’

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı ve Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına çekmesini siyasi bir karar olarak gördüğü

‘Moody’s’in kararı siyasi’

ASLIHAN AYDIN

Şankaya, Karaca Home’un açılışı sonrasında yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin akabinde hiçbir olumsuz rakam görmediklerini, fabrikalarda bir duraksama olmadığını belirtti. Türkiye için şansız bir dönem olduğunu belirten Şankaya, “Fakat dinamiklerimiz o kadar kuvvetli ki kimse bir ümitsizliğe kapılmadan inanılmaz bir çalışma ortamı gelişti. İnşallah önümüzdeki aylarda da devam edecek” dedi. Şankaya, dünyada bir daralma olduğunu, büyüme rakamlarının aşağıya çekildiğini hatırlatarak, “Bu olumsuzları gördüğümüzde aslında Türkiye’nin performansı ve ihracatı iyi. Güzel günler olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞARI HİKAYESİNİ BİRLİKTE YAZACAĞIZ

Şankaya, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşünmesiyle ilgili olarak da, “Cumhurbaşkanının görüşleri önemli ve bu konuda haklı. Bu kadar çabuk not indirimine gidilmesi niye? Türkiye arka arkaya her çeyrek yüzde 4 büyüme göstermiş. 15 Temmuz kalkışmasından sonra da hiçbir olumsuz veri yok. İhracat artmış, içerideki dinamikler belli. Böyle bir ortamda not kırılmasını ben siyasi olarak görüyorum” dedi. Şankaya, iş dünyası olarak başarı hikayesini devletle birlikte yazacaklarına inandığını, özel sektörde bu inancın olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X