Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Moody’s’ten İngiltere’ye kötü haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere büyüme tahminini bu yıl için 0,3 puan azaltarak yüzde 1,8’den yüzde 1,5’e revize etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere büyüme tahminini bu yıl

Moody’s’den yapılan açıklamada, İngiltere’de seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasına ilişkin karar vermesinin, ekonomik büyümeyi frenleyecek güven şokuyla sonuçlanmasının muhtemel olduğu belirtildi.

 

Bu nedenle İngiltere ve Avro Bölgesi için 2016 ve 2017 yılları büyüme tahminlerinin düşürüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“İngiltere için büyüme tahminlerimizi 2016 için yüzde 1,8’den yüzde 1,5’e, 2017 için ise yüzde 2,1’den yüzde 1,2’ye çektik. Aynı zamanda Avro Bölgesi büyüme tahminimizi de 2016 ve 2017 yılları için sırasıyla yüzde 1,7’den 1,5’e ve yüzde 1,6’dan yüzde 1,3’e indirdik. Avro Bölgesi büyüme tahmininde yaptığımız aşağı yönlü revize, Brexit kaynaklı yayılmanın sınırlı olmasıyla birlikte ülkenin spesifik gelişmelerini yansıtıyor. Avrupa ortak pazarı dışındaki İngiltere’nin geleceğine yönelik belirsizliğin, ülkedeki tüketici harcamaları ve iş yatırımlarına zarar vermesi muhtemel. Bununla birlikte AB büyümesindeki direkt etki ise daha az önemli olacak.”


Avatar Seç KAPAT
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,62 değer kazanarak
Sıradaki Haber Borsa günü yükselişle tamamladı