Moody’s’ten önemli Türkiye açıklaması

Moody’s Küresel Ülke Riskleri Birimi Kıdemli Müdürü Alastair Wilson, Reuters’a yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminden Türkiye ekonomisine kaynaklanan şokun büyük ölçüde ortadan kalktığını ve not gözden geçirmesini gelecek ay içinde bitirmeyi bekl

Moody’s’ten önemli Türkiye açıklaması

Wilson, “Fakat Türkiye’nin sorunları uzun vadeli kalmaya devam ediyor” diyerek, ülkenin küresel faiz artışlarına yönelik hassasiyeti ve diğer nedenlere dikkat çekti.

 

Moody’s 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 18 Temmuz’da yaptığı açıklamadaTürkiye’nin kredi notunu olası bir indirim için gözden geçirmeye almıştı.

 

Bazı büyük uluslararası fonlar sadece en az iki yatırım yapılabilir nota sahip ülkelerin varlıklarına para yatırabiliyorlar.

 

Türkiye’yi yatırım yapılabilir en düşük not ile derecelendiren iki kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s veya Fitch’ten birinin not indirmesi halinde, Türkiye büyük fonların bu ön şartını karşılayamaz hale gelecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X