Moody’s’ten Yunanistan uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Avrupa’da ülke kredi görünümlerinin istikrarlı olmasına rağmen Yunanistan’ın Euro Birliği’nden çıkma olasılığının (Grexit) ve deflasyonun, aşağı yönlü risk oluşturduğunu bildirdi.

Moody’s’ten Yunanistan uyarısı

Moodys’ten yapılan açıklamada, Euro Bölgesi’ndeki çoğu ülkenin kredi görünümlerinin, devam eden ılımlı iyileşmeyle uyumlu şekilde istikrarlı olduğu belirtilirken, bu durumun düşük emtia fiyatları ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) etkisiyle desteklendiği ifade edildi. 

Açıklamada, Euro Bölgesi’nde 2014 yılında yapılan ülke reyting güncellemeleriyle 19 ülkenin 15’inin ‘durağan’ görünüme sahip olduğu anımsatıldı.

SORU İŞARETLERİ

Euro Bölgesi’nde Yunanistan’ın Euro Birliği’nden ayrılma olasılığının halen risk unsuru oluşturduğunun altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ”Yunanistan Hükümeti ve Euro Bölgesi kreditörlerinin karşı karşıya gelmesi diğer üye ülkelerde yayılma etkisi yaratmadı. 

Yunanistan’ın Euro Birliği’nden ayrılma riski bölge için hala ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu senaryo bölünemez şekilde tasarlanan Euro Birliği’nden diğer ülkelerin de ayrılması durumunda oluşabilecek baskılar konusunda kaçınılmaz olarak soru işaretlerini gündeme getirir.”

ILIMLI EKONOMİK İYİLEŞME

Moody’s Başkan Yardımcısı Kıdemli Kredi Uzmanı Kathrin Muehlbronner, konuya ilişkin, ”Durağan görünümde olan ülkelerin kredi görünümü bu yılki ılımlı ekonomik iyileşme görünümünü ve birçok ülkedeki bütçe açıklarının azaltılması yönündeki gelişmeleri yansıtıyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X