Moovit Balıkesir Mapathonu ve ilham veren hikayesi

Hem Marmara’ya hem Ege’ye kıyısı olan Türkiye’nin en güzel şehirlerinden Balıkesir Türkiye’den 15. şehir olarak ücretsiz toplu taşıma uygulaması Moovit’e eklendi. Balıkesir’in Moovit’e eklenmesinin arkasında görme engelliler için erişilebilirlik, arkadaşl

Moovit Balıkesir Mapathonu ve ilham veren hikayesi

Yüzde 90 görme engeli olan Fatih Aktaş, farklı şehirlerde ulaşım için Moovit’i kullanıp hayatının ne kadar kolaylaştığını gördüğünde hem görme engelliler hem de şehrinde yaşayan herkes için Moovit’in Balıkesir’de olması gerektiğine karar verdi ve dünyada 60 milyondan fazla kişinin Moovit’i ücretsiz olarak kullanmasına yardım eden global Mooviter Topluluğu’nun bir parçası oldu.

Şehirdeki toplu taşıma bilgisine ulaşmak için Fatih, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hem hat bilgilerini paylaşarak hem de hat ve durakları oluşturmak ve saatleri eklemek için Moovit’in özel olarak oluşturduğu Moovit Editör’de yardımlarda bulundu.

Aynı zamanda Moovit Editör’de haritalandırma konusunda Fatih’in Balıkesirli arkadaşları da yardım etti ve Moovit Türkiye ekibinin de katılımıyla eşsiz bir mapathon gerçekleştirildi ve Balıkesir haritalandırılarak uygulamaya eklendi. 150.000’den fazla üyesi olan Mooviter Topluluğu’nun yerel bilgileri uygulamaya dünyada hiç bir uygulamada olmayan bir doğruluk ve gerçeklik katıyor ve her 16 saatte IOS, Android ve web sitesinde kullanılabilecek yeni bir yerin toplu taşıma bilgileri ekleniyor.

Balıkesir Mooviter Topluğu üyesi Fatih deneyimini şöyle anlatıyor “Daha önceleri otobüse bindiğimde şoföre ineceğim durağı söylüyordum, Şöför de bazen beni unutabiliyordu. Eğer beni unutursa en az 1saatim boşa gitmiş oluyordu… Şu anda Moovit Balıkesir’de olduğu için çok mutluyum ve bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Moovit’i ilk denediğimde bu kadar başarılı olacağını sanmıyordum. Önce bir rota belirledim daha sonra hangi toplu taşıma araçlarını kullanacağımı öğrendim ve daha sonra otobüse bindiğimde ineceğim durağı kaçırmadan indim. Bu benim için büyük bir başarı demekti! Moovit’i diğer görme engelli kardeşlerime ve herkese tavsiye ediyorum.”

Moovit Hakkında

Moovit uygulaması, toplu taşıma araçlarında seyahat ederken en akıllı, en hızlı ve en kolay yolu bulmanız için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Toplu taşıma işletmecileri ve yetkililerden gelen bilgileri, kullanıcıların canlı bilgileri ile birleştiren Moovit, kullanıcılarına en hızlı ve en rahat güzergahları sunar. Kullanıcı Bildirimleri, kullanıcıların hat değişiklikleri, durak koşulları, olaylar gibi  herkesin yolculuğunu etkileyebilecek bilgileri paylaşmalarına izin verir. Daha fazla insan Moovit’i kullandıkça daha fazla gerçek zamanlı ve doğru bilgi paylaşılır. Moovit 43 dilde, 1400’den fazla şehirde ve 75 ülkede 60,000,000’dan fazla kullanıcı tarafından güvenle kullanılıyor (ve artıyor). Moovit Apple iTunes App Store, Google Play App Store, Windows Phone App Marketplace, veya moovitapp.com’dan ücretsiz olarak indirilebilir. Yerel Moovit Topluluğu hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X