Moskova: IŞİD-Türkiye petrol ticareti sürüyor

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye ile IŞİD arasındaki petrol ticaretinin sürdüğünü, sınırda 12 bin tanker tespit edildiğini iddia etti.

Moskova: IŞİD-Türkiye petrol ticareti sürüyor

Dışişleri Bakanı Lavrov da Türkiye’de tüm dünyadan militan bulunduğunu söyledi.

Türkiye’nin Rusya savaş uçağını düşürmesinin ardından Ankara-Moskova arasındaki gerginlik artarak devam ediyor.

Son olarak Kremlin yönetimi bir adım daha attı. Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’deki operasyonlara ve IŞİD’in petrol ticaretine ilişkin yeni bir bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü General Sergey Rudskoy, istihbarat birimlerinin Türkiye-Irak sınırında, Zaho yakınlarında 12 bin petrol tankeri tespit ettiğini söyledi. Rudskoy, ‘Petrol taşıyan tankerlerin halen Suriye-Türkiye sınırından geçiş yaptığını gözlemliyoruz. Hava operasyonlarımız nedeniyle militanlar, petrolü Türkiye’ye, kuzey ve batı yönlerinden gece saatlerinde götürmeye başladı. Bunu yaparken de kendilerini gizlemek için sıradan kamyonları kullanıyorlar’ dedi.

2 BİN TANKER İMHA EDİLDİ 

Zaho’da çekilen görüntülerede Türkiye-Irak sınırının her iki yanında 11 bin 775 petrol tankerinin bulunduğunu gördüklerini, bunlardan 4 bin 530’unun Türkiye, 7 bin 245’inin Irak tarafında olduğunu aktaran Rudskoy, Rus hava kuvvetlerinin 30 Eylül’den bu yana 2 bin petron tankerini, operasyonların son haftasında ise 17 petrol tanker konvoyu ile 37 petrol çıkarma ve işleme tesisini imha ettiğini ifade etti.

LAVROV’DAN AÇIKLAMA 

Bu arada Başkent Moskova’da Katarlı mevkidaşı Halid El Atiyye ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ikili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında da, Türkiye’de dünyanın dört bir yanından gelmiş militanlar olduğunu ve bunların arasında Rusya’dan olanlarında bulunduğunu belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X