Moskova’da Bursa rüzgarı esiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 160 kişilik heyet ile Rusya’ya çıkarma yaptı.

Moskova’da Bursa rüzgarı esiyor

Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçen Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (Ur-Ge) kapsamında gerçekleştirilen gezi, Yenişehir Havaalanı’ndan özel uçakla Moskova’ya hareketle başladı. Programın ilk gününde, ‘Moskova Ticaret Ataşeliği İle Rusya’da İş Yapma Fırsatları’ toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye’nin Moskova Ticaret Ataşesi Halit Oral Akbay, yoğun katılımla düzenlenen toplantıda, Rusya pazarına ilişkin bilgiler verdi. Akbay, iki ülke arasındaki askeri ve siyasi krizlerin ardından Türkiye’nin Rusya 7 milyar dolar olan ihracatının 2016 yılında 1,7 milyar dolara gerilediğini söyledi. Akbay, Ur-Ge kapsamındaki faaliyetlerle Türkiye’nin Rusya pazarındaki etkinliğini artıracağına inandığını da sözlerine ekledi. 

KRİZ ÖNCESİ DÖNEM YAKALANACAK

BTSO heyeti daha sonra, ‘Rusya’ya İhracat Yapmak İçin Gerekli Standartlar ve Pazara Giriş Belgeleri, Gümrük Mevzuatı ve Rusya’ya Ürünlerin Nakliyesi’ konusunda gerçekleştirilen toplantıya katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda heyet başkanı da olan Hasan Gürses, Bursa’nın Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedeflerine katkı sağlamayı sürdürdüğünü söyledi. Ur-Ge projelerinin bu kapsamda hayata geçirildiğinin altını çizen Gürses, “Aynı anda 3 Ur-Ge grubumuzla yine Türkiye’de bir ilke imza atarak, en geniş kapsamlı ikili iş görüşmeleri programını gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki bu görüşmelerle birlikte Rusya pazarındaki etkinliğimiz kriz öncesi dönemi yeniden yakalayacak hatta aşacaktır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X