Moskova’dan ulusal kart hamlesi

Rusya’da Visa ve MasterCard gibi yabancı ödeme sistemlerine olan bağımlığı azaltma amacıyla gündeme alınan ‘Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi’ dün hizmete girdi.

Moskova’dan ulusal kart hamlesi

‘Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi’ adlı mekanizma sayesinde, ülke içinde yapılan finansal işlemlerin güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Visa ve MasterCard’a da işleyişlerini Rusya’daki yeni sisteme adapte etmeleri için mart ayı sonuna kadar süre verilmişti. Ancak Visa’nın bu işlemi gerçekleştirmediği belirtiliyor. Rusya Merkez Bankası’ndan yeni sistemle ilgili yapılan açıklamada, ‘Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi’ne kart sahiplerinin çıkarlarının korunabilmesi için geçildiği’ ifade edildi. Açıklamada ayrıca, iki yıl içinde 100 milyon adet ‘ulusal ödeme kartı’ basılacağı belirtildi.

HESAPLARI BLOKE ETMİŞTİ

Visa ve MasterCard, önceki yıl ABD’nin yaptırım listesinde olan bankalarda hesabı bulunan müşterilerin ödeme hizmetlerini bir süre için bloke etmişti. Daha sonra da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede finansal işlem güvenliğinin sağlanması için ulusal bir ödeme sistemi oluşturulmasını istemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X