‘Mostar Yağmurları’ndan barış şarkıları

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Mostar Yağmurları Sanatçı Topluluğu’ konseri, sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.

‘Mostar Yağmurları’ndan barış şarkıları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Mostar Yağmurları Sanatçı Topluluğu Konseri’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mostar Yağmurları Sanatçı Topluluğu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen konserde, özel bir repertuar seslendirdi. Sanatseverlerin ilgiyle izlediği konserde, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası sanatçılarından Murat Süslerer kanun, Şahin Özçelik keman ve Yusuf Yılmaz da ney ile programa renk kattı.

Mostar Yağmurları (MY) Sanatçı Topluluğu, çocuklara ve gençlere müzik eğitimi vermeyi ve dikkatlerini kültür mirasına çekmeyi amaçlıyor. Bosna Hersek geleneksel müziğinden ilham alan topluluk, ürettiği müziği yerel ve milletlerarası festivallere de taşıyor. Repertuarında binden fazla şarkı bulunan topluluk, Bursa konserinde de özel eserleri seslendirdi. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman da keyifli anların yaşandığı konserde, şarkılarla birlik ve beraberlik mesajları verildi. Konserin sonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ile Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, sanatçıları tebrik etti.

Konserin sonunda Bursalılar, sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X