Motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, sektör açısından motivasyonu yüksek bir döneme girdiklerini söyledi.

Motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz

Bağlıkaya, bu yılın yabancı ziyaretçi sayısı açısından 45 milyon ile biteceğinin öngörüldüğünü ifade etti. Önümüzdeki yıl bu sayının 50 milyon hedefine doğru gideceğini vurgulayan Bağlıkaya, ‘’Avrupa’daki bazı eksikliklerimiz de kapatılmış olacak. İyi bir sezon bizi bekliyor. Güvenlik, huzur çok önemli. Ülkemizde bu devam ettiği müddetçe turizme olan ilgi devam edecek” dedi.

Tatillerin artık Avrupa standardına oturduğunu dile getiren Bağlıkaya, şunları kaydetti: ‘’Ara tatil, yılbaşı, sömestir, bir ara tatil daha derken zaten yaz geliyor. Sektör açısından motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz. Tatil çok. Seyahat acentelerinin paket alternatifleri çoğalıyor. Yolcu kapasitesi artıyor. Bir tatilde seyahat edemeyen diğerinde ediyor. İç turizmdeki hareketlilik sürüyor. Kültür turları 3’e, 4’e katlandı. Ben bunun aynı tempoyla devam edeceğini düşünüyorum. Erken rezervasyon yüzde 50 indirimle başladı. Mart ve nisana kadar yüzde 20’lik indirimlere düşecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X