Motosikletle ölümlere dur

İnegöl’deki motosiklet kazalarında 8 aylık bilanço: 8 ölü onlarca yaralı.

Motosikletle ölümlere dur

SADULLAH ORGAN

Yaz aylarının vaz geçilmez ulaşım araçlarından olan motosiklet ve bisikletler, yapılan kural hataları yüzünden adeta ölüm makinesi gibi. İnegöl Kaymakam Ali Akça başkanlığındaki asayiş toplantısında ilçede yaşanan motosiklet ve bisiklet kazaları masaya yatırıldı. 

Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ın da katıldığı toplantıda, motosiklet kazalarındaki ölüm ve yaralanmaları durdurmanın çareleri konuşuldu.

KASK TAKMIYORUZ

Kaymakam Ali Akça, “İnegöl’ün düz bir coğrafi yapıya sahip. Bu yüzden çok sayıda bisiklet ve motosiklet var. Ancak bizim insanımızın ne bisiklet ne de motosiklet kullanırken kask takma alışkanlığı yok. Bu kazaların bir çoğunda motosiklete binenler kask taksaydı belki ölümler meydana gelmezdi’ dedi.

…Ve istatistiklere göre, 2015 yılının başından beni İnegöl’de meydana gelen 272 kazada 8 kişi hayatını kaybederken, 316 kişi de yaralandı.

ÇOCUKLARA DİKKAT EDİN

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Kaymakam Ali Akça, “Anne ve babaları özellikle yaşı küçük olan çocuklarının motosiklet veya şarjlı bisiklet sürmelerine izin vermesin’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X