‘Mozaik’ olarak Bursa

“Bir Mozaik” adlı sergisini izlenime sunan fotoğrafçı Birgül Yıldırır, “Göç temasıyla Bursa’nın mozaik yapısını gözler önüne sermeyi amaçladım” dedi.

‘Mozaik’ olarak Bursa

DİLEK ATLI

5. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) birbirinden değerli fotoğrafçıların göç temasını ele alan çalışmalarını bir araya getirdi.

Ulusal ve uluslararası birçok önemli ödülle ismini duyuran fotoğrafçı Birgül Yıldırır da, “Bir Mozaik” adlı sergisiyle ziyaretçilerden övgü topladı. 16 çalışmasıyla festivale katılan Yıldırır, “Bursa, farklı coğrafyalardan göç almış bir kent. Buradan yola çıkarak bu projeye başladım. Fotoğraf sayesinde farklı insanlar ve kültürlerle tanışma şansım oluyor. Bu da bana çok şey katıyor” dedi.

UZUN BİR SÜREÇTİ…

“Bir Mozaik” adlı projesi için önce farklı şehirlerin dernekleriyle temasa geçtiğini, daha sonra da ailelerle tanışıp evlerine konuk olduğunu anlatan Yıldırır, şunları aktardı:

“Çok uzun bir süreçti. Ailelerle uzun vakit geçirdim. Böylece güvenlerini kazandım. Projeme destek verdiler. Birçok farklı kişi ve kültür tanımış oldum. Fotoğrafın gücü buradan geliyor. Göç konusunun dünya gündeminin ilk sıralarında geldiği şu günlerde, BursaFotoFest’de yer alan fotoğraf ve diğer çalışmalar bu yüzden çok önemli.”

İngilizce öğretmeni olan Birgül Yıldırır, fotoğrafçılığa 7 yıl önce başladığını belirterek, “Amatör olarak adım attım. Daha sonra fotoğraf sanatı beni de kendine bağladı. Fotoğrafın insan hayatında derin bir anlam ve önem taşıdığına inanıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X