Muallim: Rusya savaşa katıldı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ülkesinde ‘terörle mücadele’ kapsamında Rusya’nın IŞİD ve Nusra’ya karşı savaşa katıldığını açıkladı.

Muallim: Rusya savaşa katıldı

Russia Today Tv kanalına konuşan Muallim, Rusya ile yaptıkları her şeyi açıkça yaptıklarını, Muskova’nın faaliyetlerini ikili anlaşmalar ve uluslararası hukuka uygun olarak yürüttüğünü, bundan utanmadıklarını söyledi.

Muallim, son dönemde Rusya’nın tavrındaki ‘yeni’ olan şeyin Suriye’ye silah vermek değil, IŞİD ve Nusra Cephesi’ne karşı savaşa katılmak olduğunu vurguladı. Suriyeli bakan, bu durumun gidişatı tersine döndürdüğünü belirtti.

 Muallim, Rusya’nın hamlesi ile birlikte ABD ve müttefiklerinin ‘mesajı aldığını’ ve Rusya ile koordinasyon kurmak istediklerini savundu.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye hükümeti ile koordinasyon kurmadığı için başarısız olduğunu belirten Muallim, Türkiye ve Ürdün gibi ülkelerden de silah ve militan akışının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X