‘Mücadelemiz bitmedi yeni başlıyoruz’

CHP İl Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüşte vatandaşlar hem 23 Nisan’ı kutladı hem de 16 Nisan referandumunda mühürsüz oyları geçerli sayan YSK’ya tepki gösterdi.

‘Mücadelemiz bitmedi yeni başlıyoruz’

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, ilçe başkanları, sivil toplum örgütü ve sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldığı ‘Egemenlik Hakkı Yürüyüşü’nde, kalabalık grup, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Mahfel önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. 

“HER ZAMAKİNDEN DAHA FAZLA MÜCADELE ETMELİYİZ”

Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunmanın ardından çocuklar, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak şiirler okudular. Çocukların ardından söz alan CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, bağımsızlık için destan yazan bir ulusun idaresi ile kurulan TBMM’nin kuruluşunun 97. yılında her zamankinden daha büyük bir mücadele sergilemeleri gerektiğini söyledi. Bugün, meclisin varoluşunun temel dayanağı olan ‘Egemenlik Kayıtsız Şarttsız Milletindir’ ilkesinin yok edilmeye, milletin iradesinin tasfiye edilmeye çalışıldığını öne süren Özdemir, tek adam olabilmek için her türlü yönteme başvuran bir anlayışla karşı karşıya olduklarını iddia etti. 

“BİZ KAZANDIK”

16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun son derece adaletsiz koşullarda gerçekleştiğini ileri süren Özdemir, “Hepimiz biliyoruz ki sandıktan Hayır çıktı. Millet iradesi tek adam rejimine hayır dedi. Ancak ülkemizin siyasi ve anayasal tarihine bir kara leke daha sürülerek, mühürsüz oylar geçersiz sayıldı. Biz ‘dürüst yaşam, temiz siyaset’ diyen insanlar, bu yöntemlere bir türlü yetişemiyoruz. Neresinden bakarsak bakalım milyonlarca oy şaibeli. Bu seçimin kazananı tertemiz yüzde 49’mu, yoksa binbir hileyle gösterilen yüzde 51’mi? Biz kazandık. Milletin egemenliğini savunanlar, demokrasiyi, parlamenter sistemi savunanlar kazandı. Mücadelemiz bitmedi, yeni başlıyoruz. Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusunda ödevlerini yerine getirebilsinler” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X