Mücevherde hedef aşıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 2014’ün başında durgun seyreden ancak yıl sonuna doğru rekor artışlar gerçekleştiren mücevher sektörü, kasım ayında yüzde 116’lık artış ve 520 milyon 776 bin dolarla son 14 yılın aylık bazda en yüksek ih

Mücevherde hedef aşıldı

Aralık ayında ise, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 106’lık artış, bir önceki aya nazaran yüzde 25’lik düşüş gösteren mücevher ihracatı 390 milyon 243 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, kasım ayında 2,7 milyar dolar rakamına ulaşan mücevher ihracatının aralık ayı sonu itibariyle 3 milyar doları yakalayacağını açıklamıştı. 

TİM tarafından açıklanan 2014 yıl sonu ihracat rakamları incelendiğinde, mücevher ihracatının 3 milyar 108 milyon 750 bin dolar rakamına ulaşarak, sektör temsilcilerince belirlenen hedefin de üzerine çıkıldığı görüldü. Tüm sektörlerin ihracatları incelendiğinde ise, mücevher sektörü gerek aylık gerekse yıllık bazdaki performansıyla ihracat rakam artışı en fazla gerçekleşen sektör oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X