Mucitlere vergi teşviki geliyor

Maliye Bakanlığı, Ar-Ge yapan veya yazılım geliştirenlerden bu faaliyetleri sonucunda ortaya koydukları buluşları satması, kiralaması veya devretmesi durumlarında KDV almayacak.

Mucitlere vergi teşviki geliyor

Buradan elde edilen kazançların yarısı ise kurumlar ve gelir vergisinden istisna tutulacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, her alanda Ar-Ge ve yenilik ile yazılım faaliyetleri yürütenleri desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Şimşek, bu faaliyetlerin gerek katma değeri yüksek üretimin artması gerek markalaşmanın sağlanması gerekse de ihracatı artırarak cari açığa çözüm olması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Bu desteklerle Türkiye’nin uluslararası rekabetçiliğinin artacağına dikkati çeken Bakan Şimşek, ‘2014 Şubat’ta yürürlüğe giren kanunla, ortaya yeni şeyler koyan, kaliteli işler yapan vatandaşlarımızı desteklemeyi amaçladık. Geçen yıl kanunla yaptığımız düzenlemenin hayata geçmesi için gereken tebliğ hazırlandı. Tebliğin yürürlüğe girmesiyle mucitlerimiz, elde ettikleri kazançlarda ciddi bir vergi avantajına sahip olacak’ dedi. 

AR-GE HARCAMALARI ARTTI

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, üretim ve ihracatın yüksek katma değerli bir yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizen Şimşek, ülkedeki Ar-Ge harcamalarının son 10 yılda önemli oranda arttığını belirtti. Buna karşın, patent, markalaşma ve ticarileştirme konularında ilerleme ihtiyacının devam ettiğine değinen Şimşek, bunu sağlamak için de hükümet olarak çeşitli tedbirler aldıklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X