‘Müdahaleye hazırlanıyor’

İngiltere basını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’ye müdahaleye hazırlandığını yazdı. Habere göre Türkiye cuma günü Suriye’ye askeri operasyona başlayacak.

‘Müdahaleye hazırlanıyor’

İngiltere’nin yüksek tirajlı Daily Telegraph gazetesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’ye müdahaleye hazırlandığını ve bunun Cuma günü gerçekleşebileceğini yazdı.

Gazetenin Orta Doğu editörü Richard Spencer’ın imzasını taşıyan  ‘Türkiye, IŞİD ve Kürtleri durdurmak için Suriye işgaline hazırlanıyor’ başlıklı haberde, ‘Türk basınının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın angajman kurallarında değişikliğe onay verdiğini, bununla hem Esad rejimi hem de IŞİD’in vurulabileceğini bildirdiğini’ belirtildi. ‘Türkiye’nin amacının mülteciler için ve IŞİD’e karşı bir tampon bölge oluşturmak olduğunu’ belirten Telegraph, Erdoğan’ın Türkiye sınırlarında olası bir Kürt devletini önlemeyi amaçladığını da bildirdi. Erdoğan’ın ayrıca sınıra gönderilmek üzere orduya 18 bin askeri hazırlama talimatı verdiği ve operasyonunu cuma günü atılabileceğini yazdı.

BİR TAŞLA BİRKAÇ KUŞ 

İngiliz gazetesi, Türk medyasına yansıyan planlara göre ordunun 60 mil uzunluğunda, 20 mil derinliğinde bir alanı kontrol altına alacağını, bu alan içinde hali hazırda IŞİD elinde bulunan Cerablus ile ÖSO elinde bulunan Azez’in de bulunduğunu’ aktarıyor. Gazete  bu bilgilerin ardından, ‘Tampon bölge bir taşla birkaç kuş vuracak. Türkiye’nin mülteci kamplarını kendi topraklarının dışında ama kendi koruması altında kurmasına izin verirken; Kürtlerin kontrolündeki, Kobani’den doğuda Irak sınırına, batıda ise Afrin’e uzanan, hali hazırdaki iki bölgenin birleşmesini engelleyecek’ ifadelerne yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X