Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’dan sel felaketi açıklaması; ‘Yapılaşmaya göz yumdular’

Türkyılmaz, “Selin vurduğu Halitpaşa yakınlarındaki Karanlıkdere’de yapılaşmaya 2011 yılına kadar yapılan imar planlarıyla göz yumuldu. Felaket adım adım yaklaştı. Görevini yapmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’dan sel felaketi açıklaması; ‘Yapılaşmaya göz yumdular’

Derya DEMİR PINAR

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçe genelinde etkili olan yağışlarla birlikte meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından basın açıklaması yaptı.

Mudanya Belediyesi ekiplerinin gece boyunca çalıştıklarını vurgulayan Başkan Türkyılmaz, ilçe genelinde yaşanan sel felaketinin sebebinin Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ihmali olduğunu öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılından bu yana Halitpaşa, Kumyaka mahalleleri ve Tirilye’de 1 metre dahi altyapı çalışması yapmadığını iddia eden Türkyılmaz, “Selin vurduğu Halitpaşa yakınlarındaki Karanlıkdere’de yapılaşmaya 2011 yılına kadar yapılan imar planlarıyla göz yumuldu. Felaket adım adım yaklaştı. 15 gün önce yaşanan su taşkınlarının ardından BUSKİ, kapanan dereleri temizlemedi. Yağmurun şiddetini artırmasıyla birlikte, ekiplerimizin 10 dakika içerisindeki müdahalesiyle Çakaldere’de suya yol verildi ve taşkın önlendi. Ama Karanlıkdere’de vatandaşlarımız ve belediyemiz tarafından defalarca BUSKİ’ye yazı yazıldığı halde tek bir adım atılmadı, cevap bile gelmedi. Dereleri kapatırsanız, denizleri doldurursanız, bu doğa bir gün intikamını alır. Mudanya Belediyesi’ni kendilerine ait olan alt yapı sorunlarından dolayı suçluyorlar. Sorumluları, görevlerini yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“BİR KARIŞ YERİ İMARA AÇMADIM”…
Göreve geldiği günden beri bir karış toprağı imara açmadığını dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Karanlıkdere’yi daraltanlar, en az 5 metre olması gerekirken 1 metrelik kanal yapanlar, hesabını verecek. Mudanya Belediyesi olarak, yasalar çerçevesinde bu görevi yapmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kumyaka Mahallesi ve Girit Sokağı’nda bir sokak sağlıklaştırma çalışması yapmıştık. İyi ki bu çalışmaları yapmışız. Eski haliyle kalmış olsaydı can kaybı yaşanabilirdi” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X