Mudanya Belediyesi’nde elektronik imza dönemi

Mudanya Belediyesi bugünden itibaren Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve güvenli e-imza uygulamasına geçiyor.

Mudanya Belediyesi’nde elektronik imza dönemi

Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün iki aylık çalışması sonucu teknolojik altyapısı tamamlanan sistem; kurum içi ve kurum dışı yazışmaların web tabanlı program üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor.  

Sisteme geçiş kapsamında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a da sistem hakkında eğitim ve bilgilendirme gerçekleştirildi.

Türkyılmaz, bu sayede daha şeffaf ve yenilikçi bir yönetim anlayışının ortaya çıkacağını söyledi.

Başkan Türkyılmaz, ‘Çalışmalar sonucunda belediye olarak EBYS’ye geçiş yapıyoruz. Böylece fiziksel arşivler ortadan kalkarken, yangın, su taşkını, nem, ısı, hırsızlık ve yetkisiz müdahale gibi risk faktörleri de engellenecek. Ayrıca Kalite Yönetim Belgesi alma yolunda da önemli bir adım daha atmış oluyoruz” dedi.  Sistem kapsamında elektronik imza uygulamasının da devreye gireceğini ifade eden Türkyılmaz, ‘Elektronik imza sayesinde evrak sahteciliğinin önüne geçilecek, web sitemiz üzerinden de vatandaşlarımız ilgili evraklarının gerçek imzalı olup olmadığını takibini gerçekleştirebilecek’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X