Mudanya geleceğe turizmle taşınacak

Mudanya Belediyesi’nin çalışmalarını tamamladığı 2016-2023 Turizm Master Planı’nın sunum ve tanıtımı yapıldı.

Mudanya geleceğe turizmle taşınacak

ÖMER BİLİK

Turizm Master Planı’nın Mudanya’nın turizm kenti olması yolunda attıkları en önemli adım olduğunu belirten Mudanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya’nın vizyonunun gelişmesinde ve çehresinin değişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşündüklerini söyledi. Mudanya’da yaşayanların ekonomilerinin ve refah seviyesinin turizm ile artacağını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da ilçenin geleceğe turizm kenti olarak taşınacağına inandığını kaydetti. Mudanya’nın doğal zenginlikleri başta olmak üzere tarım, gastronomi gibi birçok zenginliği bulunduğunu kaydeden Türkyılmaz, bu çalışmaları ve planları uygulamakta kararlı olduklarını ifade etti. 

GÜÇLÜ OLDUĞU ALANLAR

Mudanya’nın güçlü olduğu turizm alanlarını inanç turizmi, doğal çekicilik, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ve gastronomi turizmi olarak nitelendiren Prof. Dr. Hüseyin Kanıbir’in gerçekleştirdiği sunumda Mudanya’nın turizm potansiyeli anlatıldı. Mudanya’nın günübirlik turizme yönelik bir yer olduğunu ifade eden Kanıbir, “Bu çalışmalarda Mudanya’nın turizm kapasitesini tespit etmek, Mudanya’nın turizm alanında nasıl planlanması gerektiği, dünyadaki turizm alanlarında bir ürün olarak nasıl çekim merkezi haline getirileceği ile turizmden elde ettiği geliri arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X