Mudanya için bilimsel çalışma

Uludağ Üniversite ile Mudanya Belediyesi arasında ilçenin daha sağlıklı, yaşanabilir bir kent olması için ortak projeleri hayata geçirmek üzere işbirliği protokolü imzalandı.

Mudanya için bilimsel çalışma

ÖMER BİLİK

Protokole Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz  imza koydu. Protokol uyarınca Mudanya’nın çarpık gelişmesinin önüne geçecek ve daha sağlıklı, yaşanabilir olmasını sağlayacak projelerde Uludağ Üniversitesi akademisyenleri ile ortaklaşa çalışmalar yapılacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, belediye ile akademisyenlerin yaptığı ön çalışma kapsamında öncelikle Mudanya’nın turizm potansiyeli, mavi bayrak, sahil yolunun düzenlenmesi ve kültürel miras olan sivil mimarlık örneklerinin restorasyonu, üzüm, incir, zeytin gibi Mudanya’ya özgü ürünlerin üretim ve pazarlanması ile depremsellik ve binaların dayanıklılığı gibi çalışmaların hemen başlayacağını bildirdi. 

SİZ SÖYLEYİN BİZ YAPARIZ

Mudanya’yı bilimin ışığında geleceğe taşımayı planladıklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, bu kapsamda yeni bir imar planı hazırlayacaklarını söyledi. Türkyılmaz, planlarda parsel bazında değişiklik yapmama kararı alarak bu değişime start verdiklerini kaydetti. Kenti 50-100 yıl sonrasına taşıyabilmek için ekibiyle birlikte elinden geleni yapacağını belirten Türkyılmaz akademisyenlere, “Siz söyleyin biz yaparız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X