Mudanya kadınlarla büyüyecek! 11 bin kadını ilgilendiren proje…

Sıfır işsizlik, sıfır yoksulluk hedefiyle çıktıkları yolda, kadınların evlerinden üretime katkı sağlamalarına destek olduklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’yı kadınlarla büyüteceğiz. Üreten kadınlarla her ev bir atölyeye dönüşecek” dedi. 

Mudanya kadınlarla büyüyecek! 11 bin kadını ilgilendiren proje…

Hatice DAL

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Olay Medya’yı ziyaret etti. Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yönetici ve köşe yazarları ile bir araya gelen Türkyılmaz, Mudanya’da yapılacak yeni yatırımlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

Mudanya Belediyesi’nin, kadınların kurduğu dayanışma dernekleri ve köy kooperatiflerine tam destek verdiğini belirten Hayri Türkyılmaz, kadınların el emeği ürünlerini satışa sunabileceği, aile bütçesine katkıda bulunabileceği, sosyalleşip kültür ve sanat hayatına katılabileceği ‘Hanımeli İmece Evi’nin önümüzdeki günlerde hizmete başlayacağının müjdesini verdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Olay Medya’yı ziyaret eden Başkan Türkyılmaz, Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yönetici ve köşe yazarları ile bir araya gelerek, projelerini anlattı. 

“HER EV ATÖLYEYE DÖNÜŞECEK”…

Doğal ve el emeği ürünlerle ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların sosyal hayata katılmalarını ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlayacakları bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Üreten kadınlarla güçlü aile, güçlü Türkiye projemizle, her ev bir atölyeye dönüşecek. Kadınlar ev işleri ve çocuk bakımlarının yanında evde yapabilecekleri el emeği ürünlerini Hanımeli İmece Evi’nde kurulacak olan stantlarda satışa sunabilecek. Bu projeyle, 11 bin kadının örgütlenmesi hedefleniyor. Öte yandan ise, Güzelyalı Kapalı Pazar Yeri ve Mudanya da yeni yapılan pazar yerinde haftada 3 gün üreten kadınlar ve üreten köylü pazarları olacak. Burada da ürünlerini vatandaşlarla buluşturacaklar” dedi.

“7’DEN 70’E HER VATANDAŞIN YANINDAYIZ”…

Sıfır işsizlik, sıfır yoksulluk hedefiyle çıktıkları yolda kadınların evlerinden üretime katkı sağlamalarına destek olduklarını da vurgulayan Türkyılmaz, “Ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesim kadın ve çocuklar. Kadınların istihdam alanları daha kısıtlı. Hem organik ürünleri vatandaşlarımızla buluşturacağız hem de kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamalarının önündeki engelleri ortadan kaldıracağız. Mudanya’yı kadınlarla büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

Her alanda sosyal sorumluluk projelerine devam ettiklerini de dile getiren Türkyılmaz, okullara beslenme desteği sağlamak adına da kolları sıvadıklarını söyledi.

Hayata geçirdikleri çalışmalarla 7’den 70’e her vatandaşın yanında olduklarını da ifade eden Başkan Türkyılmaz, “CHP tarafından ‘Okullara beslenme desteğiyle’ ilgili verilen kanun teklifi reddedildi. Biz de çocuklarımızla ilgili çalışma yaparak onları rencide etmeden beslenmelerine katkı sunmak istedik. Projemizde ihtiyaç sahibi çocukların haftalık beslenme ihtiyaçlarını evlerine bırakacağız” şeklinde konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Olay Gazetesi Muhabiri Hatice Dal’ın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü çiçek vererek kutladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X