Mudanya Kavşağı’nda düğüm çözülüyor

Araç trafiğinin en fazla olduğu noktalardan biri olan ve ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı’nda, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Çalışmalar kapsamında 2’şer şerit olan geli

Mudanya Kavşağı’nda düğüm çözülüyor

Köprü tabliyelerinin konulmaya başladığı çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalarda belirlenen takvimden önde gidildiğini belirterek, Mudanya Köprülü Kavşağı’nın Bursa trafiğine büyük bir nefes aldıracağını söyledi.

Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla raylı sistem, yeni yol açma, köprü ve kavşak yapımı çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamakta zorlanan eski köprülerin yenilenmesi çalışmalarını da sürdürüyor.


Bursa İzmir yolu ile Mudanya yolunun kesişim noktasında bulunan, yükseklik ve genişlik olarak ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı da Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yenileniyor. Bursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı’nın Stadyum bağlantı yolları ile birlikte bölge trafiğine hizmet edecek şekilde yeniden projelendirilerek yenilenmesi kapsamında inşaat çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Çalışmalar kapsamında önceden 2’şer şerit olan Bursa – İzmir karayolu geliş – gidiş güzergahı 4’er şeride çıkarılırken, köprülerde tabliye yerleştirme çalışmalarına da başlandı.

Çektiğimiz sıkıntıya değecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altın ve Fehmi Ökten ile birlikte Mudanya Kavşağı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.


Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle tüm kurumlarla işbirliği içinde yoğun bir çaba harcadıklarını, Mudanya Kavşağı’nı da Karayolları Bölge Müdürlüğü ile işbirliğinde yenilediklerini belirten Başkan Altepe, çalışmaların belirlenen takvimden önde ilerlediğini kaydetti.


Anayolda 2’şer şerit olan geliş gidiş yollarının yeni proje ile 4’er şeride çıkarıldığını ve kapasitenin 2 kat artırıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “İzmir ve Bursa yönüne direkt geçişin verileceği yol aybaşında tamamlanmış olacak. Eylül ortasına doğru da okullar açılmadan üst yol ve bağlantı yolları tamamlanacak. Şehir içi trafiğe nefes aldıracak ve Bursa’ya değer katacak bir çalışma. İnşallah bittiğinde çektiğimiz sıkıntılara değecek. Şimdiden Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X