Mudanya trafiğini mercek altına aldılar

Mudanya Kent Konseyi bünyesindeki Ulaşım Çalışma Grubu, ‘Mudanya’da ulaşım sorunları ve çözüm önerileri’ konulu bir panel düzenledi.

Mudanya trafiğini mercek altına aldılar

ÖMER BİLİK

 

Ulaşım konusunun her yönüyle ele alındığı toplantının moderatörlüğünü Ulaşım Çalışma Grubu Sorumlusu Konsey Yürütme Kurulu Üyesi Metin Aytürk yaptı. Aytürk, insan ve araç sayısının her geçen gün arttığı ilçede cadde ve sokakların ulaşım için yeterli olmadığını ifade etti. 

Toplu taşımanın önemini ifade eden Aytürk, ‘Toplu taşıma kullanımı, parklanma sorununu benimsemeli ve trafik kurallarına uyum sağlamalıyız’ dedi. 

Aytürk, Halitpaşa Caddesi’nin yayalaştırılarak, yapılacak düzenlemelerle ilçeye girişin üst caddelere kaydırılması gerektiğini ifade etti.

2016 yılı verilerine göre 20 milyon aracın girdiği Mudanya’da aylık 1 milyon 715 bin, günlük ise 57 bin civarında aracın geçiş yaptığını aktaran Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Bürolar Amiri Olcay Taflan da, bu yılın ilk dört ayına bakıldığında günlük sayının ortalama 85 bin olacağını belirtti. 

Sorunun trafik bilincinin ve disiplininin oluşturulmasıyla çözülebileceğini anlatan Taflan, çözüme ilişkin bilgi verdi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet İlhan, sorunun çözümüne ilişkin görüşlerini paylaşırken, yapılan değerlendirmelerde Güzelyalı feribot girişine bat-çık veya köprülü kavşak yapılarak yoğunluğun azaltılabileceği, pazar günleri dolgu alanında kurulan pazarın başka bir alana kaydırılması ve minibüs duraklarının sayılarının revize edilmesi de öneriler arasında yeraldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X