Mudanya turizmde marka olacak

Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilerek, yol haritasının belirlenmesi için ilk adım atıldı.

Mudanya turizmde marka olacak

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya’nın turizmde, Türkiye’nin ve dünyanın marka kentlerinden biri olması için, önemli bir adım olan Turizm Master Planı’nın hazırlanması çalışmalarına başlandığını bildirdi.

 

Mudanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kaşlı ve Bursa Orhangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Kanıbir’in katılımıyla gerçekleştirdikleri toplantıda, Turizm Master Planı’nın hazırlanması için ilk adımın atıldığını, Mudanya’nın saklanan ve göz ardı edilen tüm güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılacağını söyledi. 

Mudanya dinamiklerinin de bu çalışmanın içinde olması ve etkin katılımlarının sağlanmasını hedeflendiklerini belirten Esen, “Turizm Master Planı’nın hazırlanması çalışmalarına başladık. Belediye olarak yürüttüğümüz bu proje kapsamında, yapılacak araştırmalar sonucunda hazırlanacak olan master planıyla, potansiyel turizm alanlarının belirlenmesi, mevcut durumun ortaya konulması, Mudanya turizmine yönelik gelecekte yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlenecek” dedi.

TAŞ MEKTEP İÇİN İHALE

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, Mudanya’nın turizmde marka kent olması çalışmalarında Turizm Master Planı hazırlanması için önemli bir adımın atıldığını ve Turizm Kenti Mudanya’ya doğru emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Hazırlanacak planla, Mudanya’nın turizm potansiyelini arttırarak turizmde hak ettiği yere gelmek istediklerini söyledi. 

Türkyılmaz, “Mudanyamızın önemli tarihi yapılarından biri olan Tirilye’deki Taş Mektep’in restorasyonu için önümüzdeki günlerde ihale yapacağız. Turizm potansiyeli olan bu değerlerimizi, Mudanyamızı, cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalar tamamlandığında, Mudanyamızda turizm potansiyelimizi en üst seviyeye çıkararak turizmde payımıza düşeni alacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X