Mudanya turizmde marka olacak

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, ilçenin turizmde dünyanın marka kentlerinden biri olması yönünde önemli çalışmalara imza atılacağını söyledi.

Mudanya turizmde marka olacak

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediye meclisinin Nisan ayı toplantısında oy birliğiyle alınan kararla, Mudanya’nın turizmde de marka kent olması amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan projelere de start verildi. 

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya’nın Türkiye ve dünyada turizmiyle de marka olması amacıyla Turizm Master Planı hazırlanacağı, belirlenen noktalarda turizm danışma bürolarının kurulması, Mudanya’nın hava kalitesinin ölçüm çalışmalarının yapılması, Mudanya Beceri Geliştirme Merkezi Projesi’nin uygulanması, Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilerek yol haritasının belirlenmesi gibi projelerin gerçekleştirilerek, ilçenin güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılacağını belirtti.

 

MASTER PLANI HAZIRLANACAK

Mudanya’da ilk kez Turizm Master Planı hazırlanacağını ifade eden Turizm Komisyonu Başkanı Esen, “Hibe destekli projelere de önem veriyoruz. Bu kapsamda ilk projemizi hazırladık. Mudanya Kadın Beceri Geliştirme Merkezi projemiz için Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı çerçevesinde başvuruda bulunduk. Proje tutarı toplam 132 bin Dolar ve bunun 85 bin Dolarlık kısmı Japonya Büyükelçiliği’nden beklenen hibedir” dedi. 

GİRİT DANTELİ

Belediye olarak ilçedeki Girit Kültürü içinde yaşatılan Girit Danteli’nin bir marka olması için çalışmaların hızlandırıldığını belirten Esen, “Girit Danteli isim hakkı için Türk Patent Enstitüsü’ne marka tescil müracaatımızı gerçekleştirdik. Bu değerimizin marka tescilinin yapılmasıyla bundan sonraki çalışmalar daha da değer kazanacaktır” diye konuştu. 

HEDEF: MUDANYA’NIN KAZANMASI

Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilip yol haritasının belirleneceğini dile getiren Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerinin, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin yabancı turistlerin izlenimine sunulması gerektiğini kaydetti. 

Esen, “Turizm acentelerinin gezi planlarına Mudanyamızı mutlaka aldıracağız. Mudanyamızı yolcu karşılama yeri olmaktan çıkartıp, tarihi ve kültürel değerleriyle önem taşıyan bir turizm merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Hedef turizm ve hedef Mudanya’nın tanıtılması ve Mudanya’nın kazanmasıdır” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X